מעבר דירה הוא בין הפרויקטים המורכבים של החיים המביא איתו היערכות פיזית ונפשית. יחד עם הבלבול, המתח והלחץ זה רק טבעי שנשכח כמה דברים בדרך שיקשו עלינו את ההתארגנות וההתאקלמות המחודשת. אז אספנו עבורכם את הטיפים הכי מובחרים כדי להקל עליכם את המעבר, כך שכל מה שאתם צריכים לעשות הוא להדפיס את הדף ולסמן ב- v כל משימה שביצעתם. את הטיפים בחרנו לסדר לפי שלבי המעבר בהתאם לתקופה שבה אתם נמצאים.
3 חודשים לפני מעבר דירה
- בחרו חברת הובלה – כאשר אתם מחליטים לסגור חברת הובלות כמה חודשים לפני המעבר אתם נהנים משני יתרונות: הראשון – הורדתם את הנושא הזה מרשימת המטלות והדאגות שלכם. השני – המחיר שתקבלו יהיה נמוך ככל שתסגרו עסקה מוקדם יותר. התייעצו עם אנשים עליהם אתם סומכים, בצעו השוואה בין החברות השונות שפועלות באזור המגורים שלכם והקפידו לבחור חברת הובלות סופר מקצועית שכן בחירה זו תשפיע בצורה ניכרת על יום המעבר עצמו.
- ריכוז פרטים חשובים – רשמו על דף את כל האינפורמציה החשובה כמו כתובות, הטלפון של המוביל, טלפונים של בעלי מקצועי אותם תצטרכו בדירה החדשה – מנעולן, חשמלאי וכדומה, הקוד הסודי באינטרקום של הבית אליו אתם עוברים, הקוד של האזעקה ועוד מידע חיוני. מומלץ למנוע גישה לדף הזה ולא לזרוק אותו סתם כך באיזו פינה. בכלל מומלץ לארגן ״קלסר מעבר דירה״ בו תשימו את כל המסמכים שקשורים לתקופה זו.
- זה הזמן להתחיל למיין – נשמע לכם מוקדם מדי? ממש לא! תתפלאו לגלות כמה ג׳אנק צברתם בשנים האחרונות ומה שמיותר עבורכם יכול להיות מציאה של ממש עבור מישהו אחר. ככל שתתחילו לסדר ולמיין מוקדם יותר, להשאיר רק את הדברים שאתם צריכים, תוכלו למצוא מישהו מתאים למסירת החפצים שברצונכם לזרוק. לא חבל?. עברו חדר חדר, ארון ארון והחליטו מה אתם שומרים ומה מעבירים הלאה. תתפלאו לגלות שיש דברים שאפילו יהיו שווים לכם כמה עשרות או מאות שקלים. צלמו, פרסמו בפייסבוק באחת מהקבוצות המתאימות ואולי תצליחו לכסות חלק מהמעבר. כמובן שאת מה שאתם שומרים אין צורך לארוז עדיין, אך שלב זה הינו קריטי, שכן הוא יקל עליכם ככל שתתקרבו ליום המעבר. ״על הדרך״ תוכלו לרשום אילו חפצים בבית זקוקים לאריזה מיוחדת ביום המעבר.
- מוסדות חינוכיים – גם כאן נושא הזמן הינו קריטי וישפיע על המסגרות החינוכיות בהן ילדכם ישובצו. כמובן שיש משמעות לאם אתם עוברים באמצע או בתחילת/סוף שנה. השיבוצים לרוב נעשים לפי מקום המגורים של המשפחה, מידע אותו יש לעדכן במשרד הפנים ולכן חשוב לשנות את הכתובת כמה שיותר מהר וליצור קשר עם המסגרות והמוסדות הרלוונטיים לנושא.
חודש וחצי לפני מעבר דירה
- רכשו מוצרי עיטוף ואריזה – מומלץ מאוד שלא לאסוף קרטונים שמצאתם בסביבת הסופר או ליד חנות מוצרי החשמל הקרובה לביתכם. עדיף להשקיע קצת יותר ולרכוש קרטונים חדשים ומוצרי אריזה מתאימים, כך תוודאו שכל הציוד שלכם נעטף, נסגר ונשמר כמו שצריך. רכשו גם נייר דבק, פצפצים לעיטוף החפצים השבירים ואספו עיתונים. מומלץ להצטייד גם בכמה טושים צבעוניים בכדי לסמן את הארגזים – כל חדר בצבע אחר.
- הציצו במקרר ובמזווה – במקום לבצע רכישה גדולה נוספת בסופר, בדקו מה אתם יכולים להכין ממה שנשאר לכם במקרר, בפריזר ובמזווה. אמנם פעולה זו דורשת יצירתיות שכן יש סיכוי שתכינו מאכלים עם שילובים לא קשורים אך היא תחסוך לכם מאות שקלים ותכניס את כל בני הבית לאווירת המעבר. את הקנייה הגדולה בצעו כבר אחרי המעבר כשהבנתם בדיוק מה אתם צריכים. זה הזמן להתחיל לסגור ארגזים עם הדברים והחפצים שנמצאים הכי פחות בשימוש (שמיכות ומצעים לא של העונה הנוכחית, נעליים, חלק מהבגדים ועוד).
שבוע לפני מעבר דירה
- התנתקו מכולם והתחברו מחדש – זה הזמן להודיע לספק האינטרנט, הכבלים והטלפון שאתם עוברים דירה. היום מרבית החברות ערוכות לשינוי והנציג הטלפוני ינחה אתכם בדיוק מה לעשות. ניתן להתעדכן בתהליך גם באתרי האינטרנט של החברות השונות בקטגוריה ״עוברים דירה״, או אצלנו באתר. בנוסף, תוכלו להיעזר גם בשירותי דואר ישראל המספקים מענה המכונה ״עקוב אחרי״ בו כל הדואר שלכם מועבר לכתובת החדשה במשך 10 חודשים.
- בדקו ותעדו את מוני החשמל, גז והמים, צרו קשר עם העירייה או הרשות המקומית – פעולות אלו ימנעו מכם לשלם חשבונות של מישהו אחר. לפני קריאת המונה צלצלו לחברת החשמל וסגרו את החשבון לפני המעבר. בנוסף, שלמו את הארנונה עד לתאריך בו אתם יוצאים מהדירה. את חשבון המים תיאלצו לשלם קצת אחרי בשל זמני התשלום.
- התקדמו עם האריזות כמה שאתם יכולים – ארזו את כל מה שאפשר והשאירו לכם רק את הדברים שנמצאים בשימוש יומיומי. כדאי לארגן ארגז עם חפצים יקרי ערך ולדאוג שאותו ארגז נשאר אתכם ולא עובר למובילים. הכינו לכם מזוודה בה תארזו בגדים וכלי רחצה לכמה ימים ראשונים עד שתתחילו בפריקה. חשבו שאתם יוצאים לחופשה ושימו כל מה שצריך כדי למנוע מצב של חיפושים בארגזים. מצעים, מגבות למקלחת הראשונה של כולם, נייר טואלט, תרופות, ארנק, מטען, שישיית מים ושאר דברים להם אתם זקוקים בהישג יד, השאירו אתכם.
בסמוך למעבר, בקשו יום חופש מהעבודה, נסו למצוא סידור לילדים לפחות עד שעות הערב המוקדמות כדי שתוכלו להתפנות למובילים ולהיות עם כמה שפחות דאגות על הראש באותו היום. ביום ההובלה, אחרי שכל הארגזים כבר בחללים המיועדים, כדאי להשאיר את הבישולים ליום יומיים אחרי, להזמין טייק אווי או לאכול בחוץ. שיהיה מעבר מוצלח!
כתיבת תגובה