אחת השאלות שאנו נתקלים בה בקרב מי שעובר דירה ובכלל, היא איך עוברים קופת חולים. החלטנו לעשות סדר בעניינים ולכתוב את המדריך הבא. ככלל, על פי החוק במדינת ישראל, לכל אזרח יש את הזכות לעבור קופת חולים. קיימת הגבלה של שני מעברים בשנה אחת, כאשר המבוטח זכאי לקבל את כל השירותים שנקבעו בסל שירותי הבריאות. כחלק מהיותנו בתהליך של מעבר דירה ומחליפים כתובת מגורים, עומדות בפנינו שתי חלופות:
- לעבור מקופת חולים אחת לקופת חולים אחרת – בחלק מהמקרים אופציה זו תהיה טובה יותר, שכן המרחק בין סניף קופת החולים לביתנו החדש גדול ולכן אנו עושים את השיקול הגיאוגרפי ומחליטים לעבור לקופת חולים אחרת – כזו שקרובה אל ביתנו. לא נרצה לנהוג דרך שעולה על 10 דקות במקרה שאנחנו או אחד מבני משפחתנו חולה, זקוק למרשם, בדיקה או הפניה.
- להישאר בקופת החולים בה אנו חברים ולהסתפק במעבר לסניף אחר – אם יתמזל מזלנו, נוכל לשמור על החברות שלנו בקופת החולים אליה התרגלנו במהלך השנים, שכן קיים סניף נוסף בקרבת דירתנו החדשה.
איך עוברים מקופת חולים אחת לקופת חולים אחרת?
המעבר עצמו מתבצע באמצעות טופס הודעת מעבר אותו מקבלים באחד מסניפי הדואר ואין זה משנה באיזו קופה אתם חברים ולאיזו אתם עוברים. עליכם יהיה למלא את כל הפרטים המופיעים בטופס ולשלחו בדואר בתוספת תשלום. יש מספר מועדים בשנה, בהם רישום המעבר נכנס לתוקפו.
- לנרשמים למעבר בין קופות בין התאריכים 16/9-15/11, רישומם ייכנס לתוקף לתוקף ב- 1/1.
- לנרשמים למעבר בין קופות בין התאריכים 16/11-15/1, רישומם ייכנס לתוקף ב- 1/3.
- לנרשמים למעבר בין קופות בין התאריכים 16/1-15/3, רישומם ייכנס לתוקף ב- 1/5.
- לנרשמים למעבר בין קופות בין התאריכים 16/3-15/5, רישומם ייכנס לתוקף ב- 1/7.
- לנרשמים למעבר בין קופות בין התאריכים 16/5-15/7, רישומם ייכנס לתוקף ב- 1/9.
- לנרשמים למעבר בין קופות בין התאריכים 16/7-15/9, רישומם ייכנס לתוקף ב- 1/11.
גם אם עברתם קופת חולים, תוכלו שוב לעבור, אך הרישום ייכנס לתוקף רק אחרי 6 חודשים מהיום שבו המעבר הנוכחי נכנס לתוקף. חשוב לציין כי למרות המעבר, אין שום פגיעה בקבלת הזכויות והשירותים הכלולים בסל הבריאות. יחד עם זאת, הרישום לביטוחים משלימים אותם מציעות הקופות, יכול להיות מוגבל לאותן פוליסות בהתאם למדיניות שנקבעה בקופת החולים. קופת החולים החדשה אליה תעברו איננה תתחשב בביטוחים משלימים של הקופה ממנה עברתם. למרות זאת, קיימים שירותים שאינם מחייבים המתנה ולכן טרם המעבר מומלץ לבדוק את כל הפרטים באופן קפדני.
כתיבת תגובה